Ville_Matilainen_2010Olen vuonna -85 syntynyt toimittaja Helsingistä. Tällä hetkellä työskentelen Yleisradion Internet-yksikössä. Työsuhteeni Ylellä alkoi vuoden 2011 syksyllä viiden kuukauden työharjoittelujaksona Ylen Elävässä arkistossa. Tämän jälkeen olen työskennellyt Ylellä vaihtelevilla työsopimuksilla lähestulkoon vakituisesti.

Elävän arkiston lisäksi olen työskennellyt toimittajana Yle Areenassa ja Yle.fi -etusivulla. Toimenkuvaani kuuluu kirjoittamisen ja editoinnin lisäksi mm. eri sivustojen hallinta ja videomateriaalin editointi sekä leikkaaminen.

Olen tehnyt koko ajan myös freelance-toimittajan töitä. Pääasiassa olen kirjoittanut eri aikakaus- ja viikkolehtiin (mm. HS Nyt-liite, Taloussanomat.fi, Metro ja Metro WKND, Fakta-lehti, Voima-lehti) sekä nettijulkaisuihin.

Lisäksi olen kirjoittanut asiakas- ja henkilöstöjulkaisuihin ja olen myös valokuvannut itse juttujani. Otan tälläkin hetkellä vastaan toimeksiantoja.

Kirjoitan mielelläni aiheesta kuin aiheesta. Heittäydyn nopeasti eri tilanteisiin ja pidän itseäni sosiaalisesti lahjakkaana. Olenkin aina pyrkinyt työllistämään itseäni myös jutuilla, joiden aiheet ovat mukavuusalueeni ulkopuolella. Näin olen pystynyt tuottamaan selkeitä ja helppolukuisia juttuja hyvin yllättävistäkin näkökulmista. Ideoin mielelläni myös pitempiä juttukokonaisuuksia ja artikkelisarjoja toimeksiantajan kanssa.

Mielenkiintoni kohteina ovat populaarikulttuurin eri ilmiöt: sarjakuvat, kirjallisuus, musiikki, elokuvat ja teatteri. Seuraan aktiivisesti talouselämän käänteitä ja kansalaistoimintaa. Sivistän itseäni jatkuvasti, luen ja tutkin poliittista ja yleistä historiaa sekä pidän aktiivisesti silmällä media-alan tapahtumia.

Teen tällä hetkellä lopputyötäni Haaga-Helia-ammattikorkeakoulusta. Tavoitteenani on valmistua medianomiksi vuoden 2013 lopussa.

Yhteydenotot: ville.matilainen(at)kursiivi.com
Ville@LinkedIn